Ejtőernyős ugrás AS-350B helikopterből - 2019.05.07. (Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott felkészülése)
2019. május 09. írta: seitec

Ejtőernyős ugrás AS-350B helikopterből - 2019.05.07. (Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott felkészülése)

_mg_9489.jpg

Célba ugrást gyakorolt a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja a Szolnok-Szandai repülőtéren 2019. május 7-én.

A magasba emelkedést és egyben a felkészülési lehetőséget ezúttal a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kötelékében repülő AS-350B típusú könnyű helikopter biztosította, mely egyszerre maximum 3 ejtőernyőssel és két hajózóval a fedélzetén emelkedhetett a magasba.

A tavalyi évben megrendezett világbajnokságon harmadik helyezést elérő szolnoki csapat tagjai több ezer ugráson vannak már túl és ez tetten érhető volt a mostani gyakorlásuk alkalmával is: ugyan az időjárás nem volt éppen a legmegfelelőbb, azonban a válogatott tagjai szinte mértani pontossággal minden alkalommal  a kijelölt pontra érkeztek meg.

A válogatottat legközelebb a 2019. május 18-19. között megrendezésre kerülő Magyar Honvédelem Napján láthatja viszont a közönség a budaörsi repülőtéren. (Részletes programok itt.)

A nemrég nagyjavításon átesett AS-350B könnyű helikoptereket Honvédségünk az Országos Mentőszolgálattól vette át még 2016 májusában, így az idén 3. éve állnak hadrendben a mókuskák. Az alapvetően futárfeladatok ellátására alkalmas könnyű helikoptereket a gyakorlatban a Magyar Légierő nagyon sokrétűen tudja alkalmazni, ugyanis a helikopter képes kiképzési, felderítési, személyszállítási feladatokat ellátni, emellett  speciális műveleteket támogatni, és mint ahogyan azt az alábbi képgalériánk is bemutatja - ejtőernyősök szállítására és a célterület fölé juttatására is.

Összefoglaló típusleírásunk az AS-350B-ről itt olvasható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://harcihelikopter.blog.hu/api/trackback/id/tr6214816018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása