NATO 70 - Középiskolások látogatása az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison
2019. május 16. írta: seitec

NATO 70 - Középiskolások látogatása az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison

_mg_9678.jpg

Kerek évfordulókat ünnepel idén a Magyar Honvédség és az Észak-atlanti Szerződés Szervezete is, közismertebb nevén a NATO (angolul North Atlantic Treaty Organisation), hiszen idén 70 éves a szervezet, de éppen 20 éve csatlakozott Magyarország is a szervezethez. Ennek alkalmából az ország különböző katonai alakulatainál tartanak a NATO csatlakozáshoz kapcsolódó nyílt napokat, melyeken természetesen a fiatalok katonai pályára történő orientálása is kiemelt szerepet kap.

Éppen ezért került sor 2019.05.07-én a szolnoki helikopter bázison is a „NATO az iskolatáskában” című program keretében egy ügyességi versenyekkel, bemutatókkal és bázis látogatással egybekötött nyílt napra, melynek célja az volt, hogy a fiatalok megismerkedhessenek a repülőtér életével, haditechnikájával és egyúttal mindenki számára kézzel foghatóbbá és megismerhetőbbé tegye a NATO szervezetét, munkáját is.

A nyílt napra közel 180 fő középiskolás látogatott el. A mostani program azonban nem egyedülálló alkalom volt, hiszen szervezett diákcsoportokat a helikopter bázis egész évben szívesen fogad. 

 

 A kiállított helikoptertechnika, melyet az érdeklődő középiskolások közelebbről is szemügyre vehettek:

707-es oldalszámú Mi-17-es szállító helikopter

 

 

334-es oldalszámú Mi-24P harcihelikopter

 

 

Középiskolások ismerkedése a kiállított haditechnikai eszközökkel:

A NATO 70 programsorozat további eseményekkel folytatódik, melynek több állomása is Szolnok városában és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázissal együttműködve fog megvalósulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://harcihelikopter.blog.hu/api/trackback/id/tr5114829858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása