Budaörsről végez felderítő repülést az MH 86 Szolnok Helikopter Bázis szállító helikoptere a Hableány turistahajó katasztrófája után - 2019.06.02.
2019. június 05. írta: harcihelikopter

Budaörsről végez felderítő repülést az MH 86 Szolnok Helikopter Bázis szállító helikoptere a Hableány turistahajó katasztrófája után - 2019.06.02.

img_4400_1.jpg

Mint ismeretes 2019. május 29-én este Magyarország eddigi legsúlyosabb hajókatasztrófája következett be, amikor egy szállodahajó egyszerűen legázolta a Hableány nevezetű turistahajót. A hajón 33 dél-koreai turista és 2 fős magyar személyzet volt, mely ütközést heten élték túl: csak azok akik az esős, borongós idő ellenére a fedélzeten tartózkodtak éppen. Mindenki másnak sajnos esélye sem volt a menekülésre, ugyanis a hajó 7 másodperc alatt süllyedt el! 

Mivel az erős sodrás és a sötét éjszaka aznap már szinte lehetetlenné tette a hatékony kutatás-mentést, így mindösszesen 7 holttestet találtak csak meg a tragédia napján Budapesten. Nemsokkal később, június 3-án, hétfőn Hartánál és a roncsnál bukkantak újabb holttestekre. 4-én kedden, Kulcsnál, Adonynál és a hajóroncsnál találtak áldozatokat. 5-én szerdán a hajóroncsból egy ember holttestét emelték ki, egy másik holttestet a víz felszínén találtak meg, egyet pedig a Duna Fejér megyei szakaszán találtak.

Mivel a katasztrófa után nem minden holtest került elő egyből, és nagy kiterjedésű területet kell folyamatosan ellenőrizni, így a kutatási feladatba bekapcsolódott a katasztrófavédelem, vízügy és a rendőrség után a Magyar Honvédség légierejének szállítóhelikoptere is. Az MH 86 Szolnok Helikopter Bázis RUBIK Szállítóhelikopter zászlóaljának Mi-17-es helikoptere a katasztrófa után nem sokkal Budaörsön települt és onnan végezte/végzi a hajózó személyzet a kutató-megfigyelő feladatát.

Képgalériánk a kitelepülésről és a helikopterről 2019.06.02-én készült:

------------------------

Frissítés

A szolnoki bázis szállítóhelikopterei a Duna medre fölött 50-60 méter magasan végzett kutatófeladat eredményeként igen sikeresek voltak, mely siker sajnos jelen esetben egy kicsit "keserédes": ugyan több eltűntet is sikeresen derítettek fel, azonban elhunytakat megtalálni mindig szomorú élmény volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://harcihelikopter.blog.hu/api/trackback/id/tr4314880736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása